Bots & Bytes

 

Bots&Bytes is in 2016 gestart door mijzelf, Christiaan Huizinga, en richt zich op webdesign en zoekmachineoptimalisatie met een persoonlijke benadering. Uw ideeen voor uw website zijn leidend. Het is tenslotte uw website. Bots&Bytes zal u adviseren in verbeteringen in de bouwstenen van uw website en deze, met uw goedkeuring, doorvoeren.
Het optimaliseren van uw website is een proces die niet gehaast kan worden en die absoluut veel tijd in beslag neemt. Hiernaast kan ik geen beloftes doen dat u bijvoorbeeld altijd helemaal bovenaan de zoekresultaten komt te staan. Wel beloof ik dat ik er alles aan zal doen om zo hoog mogelijk te eindigen in deze zoekresultaten.

Online "Curriculum Vitae"

Christiaan HuizingaVanaf 2002 ben ik al bezig met het bouwen van websites. In die tijd veel bezig geweest met webshops, online foto-albums, linksites, etc. Meestal bouwde ik de dingen die op dat moment voor mij van belang waren. Voor mij betekende dit veel kennis tot me nemen met betrekking tot HTML (de taal waarin de meeste websites geschreven zijn) en CSS (opmaak van de meeste websites).
Pas in 2012 groeide het idee voor Horecainfo.eu. Ik werkte al een poosje in de horeca en om mijn kennis up-to-date te houden en meer kennis tot me te nemen ben ik met deze website begonnen. Hiermee begon ook de leercurve met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie. Uit horecainfo.eu is in 2014 ook Koffieenthee.eu geboren. Het aantal artikelen over koffie en thee was op horecainfo.eu inmiddels dusdanig gegroeid dat ik deze af kon splitsen en daar was koffieenthee.eu. Deze twee websites gebruik ik nu om zelf de effecten te kunnen zien van verschillende veranderingen in code, tekst en andere zaken van waaruit een website is opgebouwd.
Het andere project die begonnen is in 2014 is Paulsbutlerservice.eu. Paul Huizinga is in die periode butler geworden en een website was een logische keus. Op dit moment is paulsbutlerservice.eu een online visitekaartje voor hem. Wel heeft deze een volledig nette code en is verder ook zoekmachine-proof.
In januari 2016 is vervolgens Gastouderthuisbijesther.nl online gegaan. Gastouder Esther heeft hier een volledig nieuwe website gekregen, een nieuw design op een nieuw domein. Hier moet vooral buiten de website nog veel gedaan worden op het gebied van social media en linkbuilding maar daar wordt, rustig, aan gewerkt. Rustig omdat te snel linkbuilden een averechts effect kan hebben op een website en als we het hier echt te bond zouden maken kan het zelfs leiden tot penalty's van zoekmachines of zelfs een ban. Dat is nu precies wat niet de bedoeling is.
Ook in deze periode is Bots&Bytes online gegaan. Ook een volledig nieuwe website op een nieuw domein. Door alle opgedane kennis van de afgelopen jaren weet ik hoe belangrijk de optimalisatie voor zoekmachines is en dat het een groot effect heeft op de bezoekersaantallen waar niet voor betaald hoeft te worden. De "Gratis" bezoekers zeg maar.

Persoonlijke benadering

Christiaan HuizingaMet de persoonlijke benadering bedoel ik de manier waarop ik begin met een website. In een persoonlijk face-to-face gesprek zal ik vragen naar uw wensen. Tevens probeer ik een beeld te krijgen van u zelf en uw bedrijf om op deze manier een website te maken of aan te passen naar u en uw wensen. Op deze manier past het resultaat bij u en/of uw bedrijf en krijgt u meer bezoekers zonder dat u veel geld kwijt bent aan online reclamekosten die niet zoveel opleveren.