SEO (Search Engine Optimalisation)

   

SEO (Search Engine Optimalisation) oftwel zoekmachineoptimalisatie is een zeer belangrijk deel van online marketing. Het gaat er hier namelijk om dat de website geoptimaliseerd wordt zodat deze zo hoog mogelijk in de zoekmachine resultaten komt te staan. Het doel is om een webpagina op plaats 1 te krijgen maar in veel gevallen is dit een (bijna) onmogelijke opgave geworden.

In het SEO deel van de Bots & Bytes academy gaan we dieper in op dit onderwerp en de sub-onderwerpen die hierbij horen.

Onsite SEO

Onder onsite seo verstaan we alle optimalisatie die binnen de website plaats vind en meestal direct zichtbaar of merkbaar zijn voor de bezoekers van een webpagina. Optimalisatie in de HTML structuur van de pagina zelf maar ook geoptimaliseerde afbeeldingen, mobiele seo en het optimaliseren van teksten en hyperlinks.

SEO artikelen

Snelheid optimalisatie

De snelheid waarmee een pagina geladen is, is zeer belangrijk voor de gebruiker. Immers je wil niet een minuut wachten tot een webpagina eindelijk geladen is. De meeste bezoekers zullen, bij zo een lange laadtijd, de pagina snel weer weg klikken. Om deze reden heeft de laadtijd van een webpagina ook grote invloed op hoe hoog de pagina in de zoekresultaten van de diverse zoekmachines komt te staan. Maar hoe verbeter je de snelheid van een webpagina zonder daadwerkelijk tekort te doen aan de kwaliteit pagina zelf? Een aantal factoren heb je bij een hostingbedrijf meestal geen vat op zoals de ping en responssnelheid van de server. Als de server in eigen beheer is dan kan deze natuurlijk wel geoptimaliseerd worden. Er zijn gelukkig een aantal mogelijkheden waarmee je de snelheid wel kan verhogen.

SEO artikelen

Offsite SEO

Offsite SEO alle optimalisatie voor een webpagina die niet op de eigen webpagina plaats vind. Een voorbeeld hiervan is het verbeteren van je vindbaarheid op het internet door het vergroten van je aanwezigheid. Met andere woorden; reclame maken voor je eigen website. Hoe doe je dat?
Hiernaast valt ook onder Offsite SEO het gebruik van de diverse webmastertools en social media.

SEO artikelen

@BotsenBytes volgen